Wie zijn wij?

The situation in Ukrainian hospitals is critical. There are huge shortages of both medicines and
medical supplies. Healthcare4Ukraine is helping hospitals in Ukraine with a continuous flow of
medicines and medical supplies.

Stichting Talud

Stichting Talud doneert dit jaar weer aan Healthcare4ukraine, net als vorig jaar. Daar zijn Healthcare4Ukraine en de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne erg blij mee. Medicijnen en medische hulpmiddelen zijn hard nodig in het door oorlog getroffen Oekraïne. 

Mede dankzij deze gift heeft Healthcare4Ukraine vorig jaar 13 transporten verzorgt naar Oekraïne. De transporten bestonden voornamelijk uit medicijnen en medische hulpmiddelen. Er zijn ook 15 couveuses en twee ambulances en twee rapid respons cars in Oekraïne in gebruik dankzij Healthcare4Ukraine. 

De transporten gaan naar een centrale locatie in Lviv van waaruit de medicijnen en medische hulpmiddelen met klein vervoer worden verspreid over heel Oekraïne. Met de transporten hebben we meer dan 80 ziekenhuizen en andere medische instellingen kunnen bereiken. Ook bereiken we de mensen die de grote hulporganisaties niet bereiken dmv een fijnmazig netwerk van hulpverleners en vrijwilligers.

150 ziekenhuisbedden en een Operatiekamer

Dit jaar wil Healthcare4Ukraine minstens 15 transporten realiseren. Dit jaar gaan we oa 150 ziekenhuisbedden en een hele Operatiekamer leveren. Het eerste transport met medicatie en medische hulpmiddelen is al aangekomen, samen met 15 bedden, brancards, slaapzakken en duizenden hand- en voetwarmers. Er werd goed samengewerkt door de medewerkers van Streekziekenhuis Koningin Beatrix om alles in te laden. Het is weer gelukt om een transport naar het door oorlog getroffen Oekraïne te organiseren!

Healthcare4Ukraine is in 2022 opgericht door een samenwerking van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en PGGM. We werken nauw samen met verschillende organisaties om te transporten te realiseren. Help ons helpen en doneer en deel onze LinkedIn. (https://www.linkedin.com/company/healthcare4ukraine/) en website (www.Healthcare4Ukriane.nl).

Update brief

Beste Sponsor en/of donateur van Stichting Healthcare4Ukraine,

Afgelopen week verzond Healthcare4Ukraine een operatiekamer vanuit Nederland naar stichting Unbroken, een revalidatiecentrum in Oekraïne. Verschillende media berichtten over het nieuws (meer informatie op Healthcare4Ukraine in het nieuws – Healthcare4Ukraine)

We zijn u dankbaar dat we afgelopen jaar mede dankzij uw steun heel veel medicatie en medische hulpmiddelen via een netwerk van zo’n tachtig organisaties in Oekraïne kunnen verspreiden. In totaal zijn er dertien transporten en twee rapid response cars en twee ambulances naar Oekraïne gegaan. Dit jaar gaan er 12 tot 15 transporten naar het door oorlog getroffen land.

Wij willen u hartelijk bedanken voor uw steun. Er zijn twee filmpjes, een uit Oekraïne met nieuws over het transport van de operatiekamer. En een over de stichting. Mede door u mogelijk gemaakt! Ze staan op de homepagina van www.healthcare4Ukraine.nl. Het tweede filmpje over de stichting is speciaal gemaakt om u te bedanken.

(financiële) Steun blijft ook in 2023 hard nodig. Mocht u willen overwegen stichting Healthcare4Ukraine opnieuw te willen steunen, neem dan aub contact met ons op. Uw bijdrage wordt bijzonder gewaardeerd.

Scroll naar boven