The Beach – Gangmakers

Wie zijn wij?

In 2010 is The Beach gestart met het langlopende programma Gangmakers, het in co-creatie ontwerpen van een sociale en duurzame samenleving met kinderen.

Gangmakers is een programma waar kinderen leren samenwerken, in contact zijn met elkaar en de buurt en waar professionele makers, kunstenaars en ontwerpers hun vakkennis kunnen overdragen aan een nieuwe generatie. De jongeren komen in aanraking met verschillende stappen in het maak- en ontwerpproces en leren denken en doen als een maker: verkennen, verbeelden, maken, ontwerpen, realiseren en presenteren.

Er wordt getekend, geschetst (2D en 3D) en gebouwd. Er wordt gebruikgemaakt van het Makers Lab met allerhande formats en gereedschappen (van posters maken tot 3D-printen). Facetten van ontwerpen & maken die aan bod komen zijn: kleur, materiaal, constructie, techniek, compositie, verbeelding, associatief en oplossingsgericht denken. Gangmakers wil, naast de praktische uitvoering, de kinderen ook op een speelse, vrije manier inzicht geven in achtergronden van ontwerpen en kunst (historische, culturele kennis).

We werken aan belangrijke thema’s die spelen in de wijk en direct aansluiten bij de belevingswereld van kinderen; kunst & cultuur, techniek & media, eten & gezondheid, energie & spelen. In ontwerpblokken van acht weken werken wij toe naar een gezamenlijk ontwerp en presentatie voor ouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

https://www.thebeach.nu/nl/page/ 1421/gangmakers

Scroll naar boven